Gratin rapid de dovlecei si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 20615 vizualizari

 

Rapid si delicios in orice moment :)

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 3 oua
  • 6 linguri smantana
  • 300 gr branza( telemea)
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • turmeric( un praf bun)
  • 1 legatura de marar( sau patrunjel ce va place)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin rapid de dovlecei si branza:

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti).

Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr), smantana, mararul( sau patrunjelul dupa caz sau ambele), turmericul,  uleiul de masline si pesmetul.

Albusurile batute spuma se incorporeaza usor. Deasupra radem branza( 50 gr).

Ungem o tavita ceramica cu ulei si punem compozitia.

Coacem pentru 35 de minute( aproximativ ) la 200 de grade. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin rapid de dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Mitinita 1

10.10.2014, 10:48

Acuma o fac Pe bune, chiar am dovlecei si imi era pofta de asa ceva

Mitinita 1

10.10.2014, 13:51

e in cuptor, tare bine miroase

RuxyRux 1

11.10.2014, 12:08

Sper scumpa Miti...ca ti-a si placut! Ma bucur ca ai ales reteta mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi umpluti la cuptor