Guguluf aperitiv

de ela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 8540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 fir de praz mai mic(sau ceapa verde)
  • 200 gr sunca praga
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 gr mazare din borcan sau conserva
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 100 ml lapte
  • 180 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • pesmet si unt pt uns si tapetat forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv:

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute.

Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa gust.

Intr-un castron,cernem faina,adaugam o lingurita de sare,drojdia crescuta si 180ml apa calduta si framantam bine.Va iesi un aluat neted peste care presaram putina faina si il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca la loc cald 60minute.

Punem aluatul intr-un castron mare si adaugam legumele,cascavalul ras si smantana si framantam bine.Spre sfarsit adaugam ouale si omogenizam bine.

Ungem bine cu unt forma de guguluf si tapetam cu pesmet,se pune aluatul si se lasa sa creasca 20minute.

Coacem la cuptorul preincalzit,cam o ora,pana se rumeneste frumos

Lasam sa se raceasca bine inainte sa il taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv din pui a la LauraN