Hot cross buns

de laylalala in Piine, 6 Apr 2010 | 3898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 450 gr faina
  • 1 ou, batut
  • 50 gr unt topit
  • 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara,lamaie,cuisoare,ghimbir) 
  • ½ lingurita nucsoara, proaspat rasa
  • 100 gr stafide
  • Pentru decor
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hot cross buns:

Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute.
Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele.Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizarea.Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald.
Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati.Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umend si se lasa sa creasca la cald 20 minute.Intre timp de incinge cuptorul la 200⁰C.
Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa.Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta.Se dau bilelele la copt 15-25 minute.Cat timp sunt calde se ung cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hot cross buns" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarbesti