Hummus cu dovleac copt

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2015 | 5737 vizualizari

 

Sa continuam serialul Hummus, cu un nou episod si anume dovleacul. Din cele trei variante incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. As putea sa descriu preparatul intr-un singur cuvant : catifelat.
Ce-i drept, mi-am propus pe viitor sa nu mai cumpar naut la cutie, pentru ca nu se compara cu cel fiert pe loc. Asadar, acesta e un lucru obligatoriu pentru a-i putea da nota maxima. Pentru un plus de dulceata, recomand ca procentul dovleac/naut sa fie de 60/40%

 

INGREDIENTE

  • 220 gr naut fiert
  • 330 gr dovleac copt
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu dovleac copt:

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.
2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina. Gustam si potrivim de sare.
4. Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

TIPS-URI

1

Noi l-am servit cu paine integrala cu maia si seminte de in.

2

dovleacul sa fie din soiul dulce !

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]