iahnie de fasole

de nana in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6566 vizualizari

 

... ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole alba mare
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel potrivit
  • 2 ardei (rosu si verde)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2,5 lingurite sare
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA iahnie de fasole:

Pui fasolea peste noste in apa.

Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).

Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5 min la calit). Dupa, pui apa pana deasupra la legume si lasi la fiert; cand scade pui apa pana deasupra legumelor si lasi sa fiarba pana scade si ramane ca un sos gros; apoi pui pasta de rosii, amesteci si mai lasi 1 minut pe foc (dupa care iei cratita de pe foc).

Scurgi fasolea si o pui peste legume, si din apa scursa de pe fasole pui 1 cana peste legume si fasole si lasi 5 min la clocotit.

Intre timp, pregatesti apa cu faina (amesteci faina cu apa pana devine o smantama lichida) si o pui peste fasole amestecand continuu sa nu se faca cocoloase; tai si patrunjelul si il pui, amesteci si lasi 5 min pe foc.

La sfarsit pui foile de dafin.

Eu o mananc cu rosii presarate cu un pic de sare, e delicios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole iahnie