iahnie de fasole

de nana in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6741 vizualizari

 

... ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole alba mare
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel potrivit
  • 2 ardei (rosu si verde)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2,5 lingurite sare
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA iahnie de fasole:

Pui fasolea peste noste in apa.

Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).

Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5 min la calit). Dupa, pui apa pana deasupra la legume si lasi la fiert; cand scade pui apa pana deasupra legumelor si lasi sa fiarba pana scade si ramane ca un sos gros; apoi pui pasta de rosii, amesteci si mai lasi 1 minut pe foc (dupa care iei cratita de pe foc).

Scurgi fasolea si o pui peste legume, si din apa scursa de pe fasole pui 1 cana peste legume si fasole si lasi 5 min la clocotit.

Intre timp, pregatesti apa cu faina (amesteci faina cu apa pana devine o smantama lichida) si o pui peste fasole amestecand continuu sa nu se faca cocoloase; tai si patrunjelul si il pui, amesteci si lasi 5 min pe foc.

La sfarsit pui foile de dafin.

Eu o mananc cu rosii presarate cu un pic de sare, e delicios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi verde