Iahnie de fasole

de Nepotica in Mancaruri de post, 27 Mai 2010 | 8669 vizualizari

 

Este o reteta de post, eu pun foarte multe mirodenii si nu folosesc delikat.Folosesc fasolea cu boabe mari, este foarte dulce !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole boabe(mare)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei de masline sau porumb
  • pasta de tomate dupa gust
  • cimbru
  • ghimbir macinat
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • tarhon
  • foii de dafin
  • usturoi granulat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Se pune fasolea la imuiat in apa de preferat de seara pana dimineata,dupa cre spalati fasolea intr-o strecuratoare, puneti-o la fiert ,eu arunc doua ape dupa ce a dat in clocot.

Dupa ce a fiert fasolea pregatiti intr-o cratita uleiul cu cepele taiate marunt, eu nu calesc ceapa pun un pahar cu apa si o las cu capac la inabusit, iese la fel de gustoasa. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugati fasolea si o mai lasati sa fiarba cam un sfert de ora, este important sa fierbeti foarte bine fasolea,se adauga pasta de tomate dupa gust si culoare,si adaugati si condimentele.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe scazuta la tigaie