Sarmale manastiresti

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 11664 vizualizari

 

 Foarte bune, servim calde sau reci cu ardei iute, cica se spune ca cel care stie sa gateasca sarmale de post delicioase atunci este un bucatar desavarsit

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi,
  • 1 morcov mare,
  • 2 cepe mari (una rosie, una alba),
  • 1 cescuta de orez,
  • bulion, marar si patrunjel proaspete,
  • frunze de telina,
  • foi de vita sau varza murata,
  • Condimente: boia, foi de dafin, cimbru, marar uscat, piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale manastiresti:

Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta.

Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare si punem verdeata tocata.

Formam sarmalele cu aceasta umplutura si le pregatim pentru cuptor. Intr-o oala de pamant punem varza murata tocata pe fund, sarmale si mirodenii printre ele : marar si cimbru uscat, boabe de piper, foi de dafin. Deasupra mai punem varza tocata si facem un sos din apa fiarta cu bulion, putina zeama de varza, 1 lgt boia si verdeata.

Punem sosul peste sarmale si completam cu apa fiarta cat sa le acopere putin. Punem sare doar daca este cazul, zeama de varza si bulionul sunt deja sarate. Dam la cuptor 1- 2 ore. Sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]