Iahnie de fasole boabe in pârgă

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Feb 2011 | 9226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe in parga
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200ml bulion
  • 1 lg faina
  • usturoi (dupa preferinte)
  • 2-3 foi dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe in pârgă:

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba.

Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa fiarba apa am pus-o in cratita si am lasat in continuare sa fiarba. Daca pe parcurs mai este necesar se mai adauga apa fiarta. Spre final se sareaza dupa gust. 

Cand e gata fiarta fasolea, se amesteca faina cu bulionul si se pune peste fasole. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga foile de dafin si usturoiul pisat.

Se serveste cu costita/carnat (ce aveti) si varza murata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

De la usturoi se scoate mijlocul acela verde care este amar(am vazut la TV).

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe in pârgă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu bacon