Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.
Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin.
Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta.
Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.
Se adauga vegeta, boiaua si piper.
Cand devine sticloasa se pune afumatura taiata bucati potrivite.
Se pun ardeii si morcovii curatati si taiati rondele.
Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.
Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, se completeaza cu zeama in care a fiert fasolea si se fierbe 10-15 minute pana este facuta fasolea.
Se pune pasata de tomate, se potriveste de zeama si se mai fierbe 5-10 minute.
Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.
Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi.
Pofta Buna!