Iahnie de linte cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 12431 vizualizari

 

Si pentru ca maine e miercuri si e si post ,va recomand o mancarica foarte buna ,sursa Rivka http://www.bucataras.ro/retete/2863/iahnie-de-linte-verde.html

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 borcan linte(conserva)
  • 200 pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei masline

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte cu mamaliguta:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune pasta de tomate amestecata cu 1 lingura de amidon(pt a se lega mai bine)se condimeneaza cu sare ,piper si totul e gata.

Se pregateste mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand clocoteste se pune faina ,se amesteca bine se lasa sa fiarba.

Se poate servi simpla sau cu orice ganitura doriti chiar si cu carne daca nu e de post.

Noi insa am servit cu mamaliguta si muratura

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]