Iepure la cuptor cu sos de vin si masline

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2011 | 33615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o ceapa mare
  • un gogosar rosu
  • 3 morcovi 
  • 100 gr masline negre
  • 200 ml vin rosu
  • sare,piper,boia,vegeta,foaie de dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de vin si masline:

Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne.

Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin.

Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi.

Am asezat bucatile de carne de iepure pe patul de legume.

Am condimentat carnea cu sare,piper,vegeta si boia.

Am pus vinul in tava si am acoperit cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor la foc potrivit o ora.

Am scos tava din cuptor si am invartit carnea pe cealalta parte.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus maslinele.

Am dat din nou la cuptor de aceasta data fara sa fie acoperit.

Am mai lasat aproape 40 minute la foc mic pana a scazut apa si carnea s-a rumenit frumos.

Am servit carnea de iepure alaturi de cartofi natur si maioneza de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ananas si cascaval