Imam Bayildi - vinete umplute

de costi7hector in Mancaruri de legume, 21 Aug 2018 | 3377 vizualizari

 

Sunt un mare fan al maestrului Radu Anton Roman asa ca nu puteam sa ratez "Provocarea GastroArt". Pentru ca nimic nu este intamplator, chiar am castigat (fapt care m-a bucurat enorm) la una din tombolele Bucataras, cartea ”Povestile Bucatariei Romanesti” volumul ”Ardealul”( ca doar sotioara mea este pe jumatate ardeleanca :P).

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii
  • 400 g carne toccata curcan
  • 1 fir praz
  • 3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 2 ardei rosii
  • 250 g sos rosu usturoiat
  • ¼ varza
  • 150 g iaurt grecesc
  • menta uscata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi - vinete umplute:

Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.

Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.

Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite