Inele fragede

de bettyC in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de faina
  • 200 ml de lapte
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 50 gr de unt
  • 3 linguri de ulei
  • putina sare
  • zahar fin ptr pudrat
  • ulei ptr prajit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele fragede:

Se freaca drojdia cu mierea pana se obtine o pasta. Se pune apoi putina faina peste drojdie si miere si cateva linguri de lapte cald. Se lasa aceasta compozitie la cald sa creasca. Faina se pune intr-un castron si se amesteca cu ingredientele urmatoare: drojdia crescuta, oul, restul de lapte in care a fost dizolvat zaharul vanilat si sarea. Se framanta aluatul adaugand treptat untul si uleiul. Se lasa aluatul la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planseta de lucru si se decupeaza cercuri mari cu o cana mare iar in mijloc cu un paharel mic sau un dop de sticla. Se mai lasa putin sa creasca pe planseta, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi