Inghetata cu rom si stafide

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 5288 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma, cand gatitul nu era inca pasiune pentru mine, am mancat in oras o inghetata atat de fina si catifelata, incat as fi mancat mult mai multa. Nu avea deloc ace de gheata si nici nu era rece sa-ti inghete limba, cum sunt alte inghetate. De cand cu pasiunea pentru gatit, am tot incercat sa fac si eu inghetata, fiind cu gandul la acea inghetata. Au iesit inghetate gustoase, aromate, dar nu ca aceea...Pana astazi. Si pentru ca am si baterii noi, mi-am zis sa va aduc si voua o portie din aceasta inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 200 g frisca
  • 250 g zahar
  • 1 albus de ou
  • 3 fiole esenta de rom
  • stafide dupa gust
  • 150 ml lapte integral
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca batuta si am omogenizat iar. Am adaugat stafidele fara sa le inmoi inainte. Am pus totul la congelator vreo 6 ore, fara sa mai amestec intre timp.

TIPS-URI

1

esenta de rom se poate inlocui cu rom adevarat, daca nu dati si copiilor din inghetata

2

daca nu va place inghetata prea dulce, puteti adauga inca odata aceeasi cantitate de smantana sau micsorati la jumatate cantitatea de zahar

3

eu am folosit frisca vegetala, gata indulcita

4

stafidele lipicioase mi-au placut tare mult, lucru care nu cred ca s-ar fi intamplat daca le inmuiam in ceva lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:05

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:13

Esenta de rom e preferata mea, cred ca e o nebunie delicioasa!

anomisana 1

05.08.2012, 08:28

Este adevarat ca a fost cam dulce, dar atat de cremosa, ca as fi mancat fara oprire. Musai sa repet.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]