Inimioare de cartofi glazurate

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2015 | 3411 vizualizari

 

De cele mai multe ori tânjim după o garnitură lângă friptura preferată.
Dar când în farfurie găsim o inimioară pe post de garnitură?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 sfeclă roșie mică
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cartofi glazurate:

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele și se amestecă bine. Eu de cele mai multe ori folosesc sfecla roșie crudă, dar ea se poate fierbe sau pune la cuptor în folie. Se dă sfecla pe răzătoare și se condimentează cu sare, puțină zeamă de lămâie și ulei. Sfecla se face piure cu ajutorul unui blender. Se amestecă o parte din piureul de cartofi cu piureul de sfeclă.

Nu amestecați toată cantitatea, se pune puțin câte puțin până ajungeți la nuanța dorită. Avem nevoie de o formă de prăjituri în formă de inimă. Cu ajutorul ei facem pe o farfurie curată o inimă din piureul de cartofi. Amestecul de piure cu sfeclă va fi mai moale, deci se pune câte puțin peste inimioara de cartof. Și gata inimioara glazurată.  Se pot face ambele roșii, eu doar am vrut să vă arăt diferența. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cartofi glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu 1

24.02.2015, 22:46

dantes 1

25.02.2015, 08:10

Frumos!

Teo 1

25.02.2015, 19:53

Imi placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]