Khachapuri este o plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, foarte gustoasă și sățioasă.
Pentru a pregăti Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, sunt necesare ingredientele următoare: făină, apă, ouă, drojdie, feta, mozzarella.
Cum se prepara Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Pune făina într-un bol, adaugă drojdia și amestecă ușor. Adaugă sare, zahăr, apa călduță, un ou și câteva linguri de ulei. Amestecă ușor cu o spatulă, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine omogen. Pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l la dospit până își dublează volumul.
Rade brânzeturile în alt bol. Adaugă 3-4 ouă în funcție de cât de uscate sunt brânzeturile și amestecă bine.
Scoate aluatul crescut, pe blatul de lucru înfăinat și împarte-l în trei porții. Întinde fiecare parte sub formă ovală, așază umplutură de brânză, apoi adună marginile astfel încât să obții aspectul de bărcuță, sigilează bine capetele. Procedează la fel și cu celelalte 2, apoi așază plăcintele în tava pregătită.
Unge aluatul plăcintelor cu ou bătut.
Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 minute (în funcție de cuptor )sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor. Separă un gălbenuș și pune-l în mijlocul unei plăcinte fierbinți. Cu ajutorul unei furculițe sparge gălbenușul și amestecă-l cu brânza fierbinte. Astfel gălbenușul se va găti imediat.
Servește plăcintele calde, alături de un pahar cu sana sau cu ce îți place.
Sunt grozave și foarte pufoase.
Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!