Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 5237 vizualizari

 

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot restul anului, sunt bune mai ales dimineata la cafea! Mai am publicata o reteta asemanatoare, dar aceasta este fara praf de copt.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt nesarat
  • 340 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite vanilie
  • 120 ml lapte
  • 30 gr bicarbonat de sodiu
  • 900 gr faina
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 lingurite apa(sau lapte) ptr ungere
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste):

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit, framantati cu mana sau cu carligele speciale de la mixer, aluatul trebuie sa fie moale. Evitati sa il mixati prea mult! Pe o masa, incepeti sa faceti formele care va plac( eu am facut formele speciale ptr Paste). Puneti biscoturile intr-o tava tapeta cu hartie de copt si puneti la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 20-30 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai deosebit, puteti pune coaja de lamaie rasa in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta