"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2012 | 4680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  •  o bucata de panza muselina  
  • 1 lingura ardei iute taiat marunt  
  • 2 linguri coriandru verde taiat marunt  
  • 1 lingurita de seminte de susan prajite
  • optional seminte de rodie acrisoara pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Se amesteca intr-un bol labaneh cu ardeiul iute si coriandru.

Se pune pe platoul de servire si se presara cu ulei de masline si seminte de susan.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua imbracate in bacon