Langosi cu cartofi si smantana

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2015 | 7103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte caldut
  • 600 gr faina
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 gr drojdie
  • Ulei
  • 6 cartofi
  • Smantana
  • Cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cartofi si smantana:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul deasupra cu ulei ,acoperim si lasam la dospit 1 ora. In acest timp curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii, ii facem piure si ii lasam la racit. Dupa ce a dospit aluatul luam cate o bucata cat un ou si formam langosi pe masa unsa bine cu ulei. Punem.in mijloc o lingura de cartofi. Pliem aluatul si unim bine marginile rasucindu-le putin. Prajim langosile in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta. Le ungem apoi cu smantana si presaram peste cascaval ras. Le servim calde. O adevarata desfatare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde