Lasagne cu carne si vinete

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 12295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 250 gr foi lasagne nefierte
  •  Sos bechamel preparat din :
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • o lingura unt
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper
  •   Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
  • 400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
  • o vanata mare
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • busuioc
  • ulei de masline
  • cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne si vinete:


Pentru inceput preparam sosul rosu.

Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat,  busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.

Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.


Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.


Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu unt