Legume umplute

de lia maria in Mancaruri de legume, 7 Oct 2011 | 4287 vizualizari

 

Un delicious meniu, usor, plin de vitamine, deci sanatos si foarte hranitor, chiar daca nu contine carne.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia
  • 4 rosii medii
  • 3 dovlecei
  • 1 cana cu orez
  • 200 g cascaval
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita chimen macinat
  • sare,
  • piper
  • 1 rosie mare pentru deasupra(optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute:

Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.

Intr-o tigaie punem putin ulei, calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul, chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.

Cu acest amestec, umplem legumele si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.

Legumele se pot servi simple sau cu iaurt/smantana, atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza