Limoncello

de Rocsi in Bauturi, 26 Mar 2015 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile. Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul. Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie. Dupa acest timp puteti servi. Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun. Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]