Lipie (pide)

de Hutzanca in Piine, 3 Oct 2009 | 9459 vizualizari

 

Se serveste impreuna cu orice fel de mancare,in loc de paine obisnuita

 

INGREDIENTE

500 g faina 40 g drojdie proaspata putin zahar 200ml apa calduta 5 lingurite ulei de masline sare chimen sau susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (pide):

Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.restul de apa,jumatate din ulei si sarea se adauga la aluat si se framanta bine.Se presara cu faina si se lasa inca 1/2 ora la cald pentru odihna.Cuptorul se incalzeste in prealabil .Se mai framanta o data aluatul,se imparte in doua portii si se formeaza cate o lipie in care se fac cu degetele brazde in lungime si latime sau oblic,in asa felca marginile sa stea un pic ridicate.lipiile se ung cu restul de ulei,se presara chimen sau susan si se lasa 1/4 ora.Se aseaza pe o tava captusita cu hartie pt copt(pergament)si se coc la cuptor circa 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (pide)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]