Luscos cu carne de rata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2020 | 3954 vizualizari

 

Luscosul - zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu. Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr tacamuri rata
  • 2 linguri untura rata
  • 2 rosii
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 tija marar
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet mere -optional
  • piper negru macinat
  • sare
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Luscos cu carne de rata:

  1. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
  2. Legumele se soteaza usor in untura de rata.
  3. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
  4. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
  5. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
  6. Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii.
  7. Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea.
  8. Piperati si dregeti ciorba cu smantana.
  9. Sa nu faca cocoloase, smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba.
  10. Gustati, sarati, piperati sau acriti cu putin otet de mere, daca este necesar.
  11. La servire presarati deasupra verdeata.
  12. Serviti alaturi ceapa si ardei iuti.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am avut o rata de casa frumoasa si indopata . Pielea si grasimea se jupoaie si se topesc . Jumarutele se servesc in ceapa sotata . Grasimea se foloseste la gatit sau ca atare pe paine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata