Macaroane cu branza reteta delicioasa a copilarie sunt un fel de mancare reconfortant si delicios, apreciat de multe persoane din intreaga lume. Aceasta combinatie simpla, dar gustoasa, de paste si branza poate fi gasita in numeroase variante si este adesea asociata cu confortul si bunatatea unui preparat casnic. Desi originea exacta a acestui fel de mancare este disputata, este prezent in bucatariile multor culturi, fie sub forma clasica de macaroane si branza topite, fie ca o baza pentru reinterpretari creative, cu adaosuri precum bacon, legume sau condimente.
Pe langa faptul ca este simplu de preparat, macaroanele cu branza sunt apreciate pentru versatilitatea lor. Poti folosi diferite tipuri de paste, de la cele clasice precum macaroanele sau spaghetele, pana la optiuni mai interesante, cum ar fi penne sau fusilli. De asemenea, poti sa-ti personalizezi reteta adaugand branzeturi diferite, cum ar fi cheddar, mozzarella, parmezan sau gorgonzola, pentru a obtine un gust unic si delicios.
Reteta o stiu de la mama, e aproape la fel cu ce a facut Ramonaky.
Cum se prepara Macaroane cu branza reteta delicioasa a copilariei
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se adauga pastele si se lasa la fiert 10 minute. Dupa ce au fiert se scurg de apa intr-o sita si se clatesc cu apa rece.
Se pun intr-un castron mai mare si se adauga peste ele branza rasa, ouale, zaharul, vanilia si cateva bucatele de unt. Se amesteca bine, apoi se ung tavitele cu un strat subtire de unt si se pune compozitia in ele iar deasupra se mai pun cateva bucatele mici de unt si se da la cuptor pana se rumenesc frumos.
Se serveste cu zahar vanilat deasupra sau simpla. Recomandam si macaroane a la carbonara sau macaroane invelite