Malai Moldovenesc ( dulce)

de dentistutza in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 15062 vizualizari

 

Din gama bucatelor de odinioara, cu gust simplu si cu ingrediente naturale, nesofisticat dar foarte satisfacator. Se serveste cald, cu smantana .

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri malai (faina de porumb)
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri faina
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 4 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie/ vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai Moldovenesc ( dulce):

Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp de 40-50 min. pana se rumeneste pe deasupra.

Se taie si se serveste f. cald cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai Moldovenesc ( dulce)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica