Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2013 | 3402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 200 gr faina de malai
  • 250 gr branza sarata de vaca sau oaie
  • 150 gr parmezan
  • 100 ml smantana
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan:

Pentru pregatirea cosuletelor de parmezan, se rade parmezanul, intr-o tigaie antiaderenta incinsa la foc mic se aseaza in forma de cerc

Cand incepe sa capete o culoare aramie se intoarce cu o spatula de silicon pe partea cealalta pt cateva secunde

Pentru a capata forma de cosulet, se ia compozitia asa fierbinte si se pune pe un borcan cu capac de 400 gr, modelandu-se usor dupa capac, cu grija insa sa nu se rupa

Se lasa aproximativ un minut dupa care se ia usor jos ramanand forma de cosulet

Pentru mamaliguta se pune apa la fiert cu putina sare

Cand clocoteste apa se adauga usor faina de malai amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase

Cand devine o compozitie consistenta se ia cu lingura, in mijloc se pune branza rasa si se formeaza "mingute" punandu-se in cosulet

Se decoreaza cu branza rasa si smantana

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]