Mamaliguta cu coronita de branza

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2013 | 3406 vizualizari

 

Niciodata nu as refuza o portie de mamaliguta cu branza si smantana! Atat de simplu, dar atat de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 cana cu malai (aproximativ 300 gr.);
  • 2 cani si 1/2 cu apa;
  • jumatate lingurita rasa cu sare;
  • 1 lingura cu ulei;
  • Pentru garnitura:
  • branza sarata de oaie/vaca (cat ne place si de care ne place);
  • 3 linguri cu unt;
  • 3 linguri cu smantana grasa;
  • o frunza patrunjel (pentru decor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu coronita de branza:

Cum preparam mamaliga:

Stiu multe moduri in care se prepara mamaliga dar aici va voi scrie cum o prepar eu si este foarte buna.

Pun malaiul intr-un ceaun, adaug apa rece, sarea si lingura de ulei. Amestec totul cu o lingura de lemn si pun pe foc, acoprind ceaunul cu un capac.

Las aproximativ 10 minute, ridic capacul si amestec din nou. Acopar si mai las inca 10 minute. Mamaliga va incepe sa prinda consistenta, incep sa amestec energic, circular, pana cand mamaliga se desprinde de pe peretii ceaunului.

Cand s-a ingrosat o rastorn cu grija pe un platou.

Asez in farfurie o bucata de mamaliga, rad branza, pun o lingura cu unt, o lingura cu smantana, amestec totul si servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu coronita de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz ciobanesc