Mamaliguta la cuptor

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2012 | 4853 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut pofta de mamaliguta si am zis sa o fac la cuptor, ca pe o prajitura. Las la aprecierea voastra aspectul, gustul a fost desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai extra
  • 1 litru apa
  • o lingurita de sare
  • un iaurt mic (125 g)
  • 125 g margarina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de vaca proaspata
  • 2 carnaciori pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand se incalzeste putin, punem malaiul si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, punem un capac si lasam la foc mic.

Adaugam margarina si o incorporam in mamaliguta prin amestecare. Dupa ce s-a topit, adaugam si iaurtul. Mamaliguta se tine la foc mic 20 minute.

Se rastoarna in tava uscata (nu o ungem cu nimic), se adauga branza si cascavalul date pe razatoare si se introduce la cuptor timp de 10 minute.

Se orneaza cu branzica si carnaciori prajiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]