Mancarica de linte cu ciolan

de simona72 in Porc, 30 Mar 2014 | 8712 vizualizari

 

Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole.
Lintea este catalogată ca aliment de grad nutrițional A datorită conținutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteină și conținutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conține colesterol și aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea preparată și modul de preparare....poate afland toate astea nu o mai ocoliti...Inspiratie mi-a fost bucataria turceasaca, doar ca ei in nici un caz nu ar fi facut mancarea de linte cu carne de porc ci cu vita sau pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc de marime medie
  • condimente cu care veti fierbe ciolanul: 6 boabe de piper, 4 boabe de ienibahar, 2 frunze de cimbru
  • 250-300 gr linte verde
  • 2 ulei de masline
  • 1 praz de marime medie
  • 2 ardei grasi copti(congelati am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita seminte de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte cu ciolan:

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.

Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.

Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca alegeti varianta de a face mancarea direct pe flacara aragazului, reduceti timpul de fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:04

arata super ,trebuie sa fie tare bun

danakarin 1

31.03.2014, 08:38

Arata senzational!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:53

ce buna este lintea , imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linte verde cu carne de porc