Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am vrut neaparat sa impartasesc cu voi reteta mea-noua asa ne place mutl mazarea.
Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea.
Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa fiarba, apoi punem capacul. Aveti grija sa nu scada mult sosul, adaugand din cand in cand apa.
Intre timp punem pe gratar carnatul proaspat si il rumenim bine pe toate partile. Dupa 15 minute de fiert mazarea, adaugam si carnatii peste mazare; cand totul e moale si fiert si sosul consistent, spargem ouale in 4 cuiburi facute, presaram cu cateva frunze de menta si punem capacul. Dupa 2 minute stingem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi.
Puneti sos picant daca va place, eu am de casa.