Melci cu nuca

de Lau in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 4090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri unt topit
  • 300 ml lapte
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min.

Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas adaugam nuca macinata,scortisoara,amestecam dupa care adaugam esenta si untul topit,amestecam pana obtinem o pasta consistenta.

Impartim aluatul in 2 bucati,intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara,ungem cu foaia cu 1/2 din crema si rulam aluatul formand un sul.

Taiem ruloul in bucati de cca 2-3 cm,dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de cozonac)cu fata in sus.

Lasam tava la loc caldut cca 10 min dupa care ii coacem in cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Dupa ca ii scoatem  din cuptor ii ungem cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa