Mere in foietaj a la Diana

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2009 | 9862 vizualizari

 

Hop si merele in foietaj. Imi era teama ca nu le voi sti reteta, dar Diana a reusit s-o trimita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g foietaj crud
  • 20 g faina
  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj a la Diana:

Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat;

Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm;

In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc;

Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste si cald si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata