O carnita usoara si o varianta rapida de a gati ceva bun si delicios,midiile sunt pentru noi un adevarat rasfat culinar,un omagiu adus papilelor gustative care rabda cu stoicism porcul de zi cu zi….iar alaturi de un prez salbatic e tot ce iti poti dori pentru o masa usoara si mai presus de toate gustoasa.
De obicei cand gatesc midii eu folosesc cam 500 gr de midii (doar carnita) pe care le spal in muuulte ape pentru a elimina tot nisipul din ele,mai avem nevoie de :
Intr-o tigaie incingem untul si uleiul impreuna (ca sa nu se arda untul),adaugam apoi usturoiul tocat marunt,pe care il lasam 2-3 minute pentru a-si elibera aroma,apoi adaugam midiile spalate cu grija in prealabil,sos de soia (dupa gust,eu il folosesc in loc de sare),curry (1 lingurita) si vinul si lasam totul la foc mic sa fiarba cam 8-10 minute pana cand sosul format se evapora putin.
Midiile se gatesc foarte repede deci in maxim 10 minute ar trebui sa fie gata,daca le tineti prea mult pe foc vor deveni gumoase si tari de accea e bine sa le tineti cat trebuie ,pana isi schimba un pic culoarea si devin portocalii.
orezul salbatic l-am gatit conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi am adaugat peste el ulei de susan pentru o aroma deosebita si un aspect lucios.La final farfuria arata cum se vede mai jos
Pofta mare!