Curatatul midiilor...un chin :) .Mai ales daca sunt proaspat culese din mare...Un preparat putin mai amplu care necesita timp de preparare mai indelungat insa rezultatul final merita tot efortul...E prima oara cand fac dar il voi reface cu siguranta !!!
Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza.
Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie rondele nu foarte subtiri.
Se spala si se toaca marunt patrunjelul cu usturoiul.
Rosiile se spala si se taie cuburi. ( daca folositi rosii mici taiati-le in patru).
Se unge cu putin ulei un vas pentru cuptor si punem primul strat de cartofi.Se presara sare si piper.
Al doilea strat il facem din midii.
Continuam cu stratul de orez .
Punem din nou un strat de cartofi peste care presaram usturoiul ,patrunjelul,sare,pesmetul,parmezanul,rosiile,piper si putin ulei de masline.
Se adauga lichidul strecurat de la midii fara insa a acoperi integral ingredientele si se uda cu vinul alb.
Se pune in cuptorul incins in prealabil la 220 grade pentru 90 minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor dam la optiunea grill.
Se serveste cald.
1
In locul parmezanului se poate pune pecorino.