Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 11 Apr 2018 | 15588 vizualizari

 

Anul acesta de Paste, am tinut mortis sa fac carnea de miel dupa retetele grecesti.
Asa ca aviz iubitorilor bucatariei elene.
 Bunatati de Paste
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel (coaste, pulpa)
  • 2 cutii de rosii in sucul lor
  • 5 catei usturoi
  • 500 ml vin rosu dulce
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura oregano
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc:

 

Carnea o trecem prin flacara, o  spalam bine l asam la scurs.

Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.

Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai inalta, adaugam ceapa, turnam sosul, acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

 Introducem tava in cuptor pentru 50-60 minute, la 180 grade C.

Scoatem capacul si mai lasam 15 minute.

 Se serveste fierbinte cu lipii, cartofi, orez sau cu ce va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca dispuneti de timp, lasati carnea la marinat de cu seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de miel cu cartofi si menta