Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 11 Apr 2018 | 16238 vizualizari

 

Anul acesta de Paste, am tinut mortis sa fac carnea de miel dupa retetele grecesti.
Asa ca aviz iubitorilor bucatariei elene.
 Bunatati de Paste
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel (coaste, pulpa)
  • 2 cutii de rosii in sucul lor
  • 5 catei usturoi
  • 500 ml vin rosu dulce
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura oregano
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc:

 

Carnea o trecem prin flacara, o  spalam bine l asam la scurs.

Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.

Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai inalta, adaugam ceapa, turnam sosul, acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

 Introducem tava in cuptor pentru 50-60 minute, la 180 grade C.

Scoatem capacul si mai lasam 15 minute.

 Se serveste fierbinte cu lipii, cartofi, orez sau cu ce va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca dispuneti de timp, lasati carnea la marinat de cu seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel