Mini chec cu cacao si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 4630 vizualizari

 

Am folosit 12 forme de ceramica diametrul de 10 cm si 12 forme de silicon mai mici Au iesit cam ciufulite ca a dat un pic peste forma, dar si eu sunt ciufulita, deci seamana cu mine....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana de ceai)
  • 2 cani de faina
  • 50 g cacao
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • nuca taiata grosier
  • drajeuri de ciocolata pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec cu cacao si nuca:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, apoi le incorporam in bezeaua obtinuta, amestecam cu miscari lente, la final adaugam faian si cacaoa, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am uns formele de ceramica si am asezat pe fundul formei hartiute de briose (n-am gasit hartiute prea mari), in formele de silicon am asezat tot hartiute de briose, apoi am impartit compozitia in toate formele.

Deasupra am presarat nuca taiata grosier si drajeuri de ciocolata, am baga formele la cuptorul preincalzit, am facut testul scobitorii, cand s-au copt am scos formele din cuptor si apoi le-am scos din formele de ceramica si silicon, le-am lasat la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux de chocolat