Mini lemon curd cheesecakes

de Poliana in Prajituri, 15 Noi 2012 | 6198 vizualizari

 

Aceste prajiturele mi-au placut atat de mult cand le-am facut, pe langa faptul ca sunt dragute foc, sunt si foarte bune, un pic dulci-acrisoare...au asa un aer fresh! Combinatia branza + lemon curd m-a cucerit cu ceva timp in urma, acum nu am facut decat sa-mi confirm sentimentele care ma incearca de fiecare data cand mananc asa ceva. Cu siguranta o sa va convinga si pe voi daca le incercati, si merita pentru ca se fac tare usor, si sunt numai bune de pus pe masa, oricand...la orice ora :D

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 80 gr unt
  • 1/2 lingurita esenta de lamaie
  • Crema
  • 350 gr branza cremoasa
  • 200 ml smantana grasa
  • 110 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura miere
  • 50 gr lemon curd
  • Decor
  • frisca
  • lemon curd
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini lemon curd cheesecakes:

Cred ca din aceaste cantitati mi-au iesit cam 16 mini-cheesecakes, stiu ca au fost ceva la numar, dar numarul poate sa difere in functie de formele folosite. Pentru baza am folosit acum biscuiti digestivi cumparati, se mai intampla lucrul acesta cand nu am biscuiti facuti in casa...si nici timp sa-i fac :D.  Maruntim la robot biscuitii pana capata o textura fina. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta de vanilie si omogenizam. Tapetam formele de cupcakes cu amestecul de biscuiti, si apasam bine pe fund. Eu am avut forme de silicon, e mai usor de lucrat cu ele pentru reteta asta, dar daca nu aveti decat din cele clasice in tava teflonata, puteti sa le ungeti usor cu unt, sau chiar sa puneti hartiute de copt. Incalziti cuptorul la 180 de grade si dati formele cu baza de biscuiti la cuptor pentru 10 minute, nu mai mult. Dupa ce s-a scurs timpul le scoatem si le lasam deoparte. Reducem focul la 160 de grade.

Daca nu aveti lemon curd, reteta o puteti lua de aici, iar apoi putem trece mai departe la urmatorul pas.

Branza o mixam impreuna cu smantana si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem si cele doua linguri de amidon si mixam usor ca sa-l incorporam in crema. La sfarsit adaugam esentele...minunatele esente care dau un plus de savoare fiecarui preparat, si mierea.

Turnam crema peste baza de biscuiti in fiecare forma, si le umplem aproximativ 2/3 din capacitatea totala. Punem cate o lingurita de lemon curd deasupra si facem bucle cu un varf de cutit. Introducem prajiturelele in cuptor, si le lasam acolo (dar nu uitam de ele) timp de 30-35 de minute. Cand sunt gata deschidem usor usa cuptorului si le lasam acolo pret de o ora, dupa care le putem da la frigider.

Pentru ornare ne inarmam cu smantana pentru frisca, cam 200 ml am folosit eu, o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra si ornam fiecare cheesecake in parte. Peste frisca putem pune si un strop de lemon curd ca sa fie mai dragute ;) 
Enjoy!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini lemon curd cheesecakes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lamaie