Ravani

de Doralinda in Prajituri, 25 Oct 2012 | 10268 vizualizari

 

Mai pe scurt, e ca un blat ptr tort foarte dulce, cu mult sirop! E o reteta greceasca, foarte des intalnita in patiserii. Se mananca asa cum e, dar puteti sa va folositi imaginatia si sa puneti frisca deasupra, sau ornat cu putina dulceata de cirese amare, sau pur si simplu presarati zahar pudra, decizia e a voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca ( ptr ceai) unt
  • 1 ceasca zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si jumate ceasca faina
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • jumatate lingurita rasa sare
  • 1 si jumatate ceasca gris fin
  • 1 si jumatate ceasca lapte
  • 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
  • Ptr SIROP
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.

Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.

Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.

Ptr Sirop:

Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.

Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.

TIPS-URI

1

Aceasta reteta, o fac intreaga doar cand am musafiri, cand suntem numai noi, familia (2 adulti si 2 copii) fac doar jumatate din reteta, ptr ca iese foarte mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:50

Da, intr-adevar, se aseamana dulciurile mult cu cele arabesti sau turcesti! Sunt foarte bune!

Steffy 1

16.01.2013, 20:14

Imi place, foarte insiropata.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:50

E foarte buna steffy!!! Merita sa o incerci!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albina