Mini-rulouri cu gem de macese si nuci

de alilianaa in Prajituri, 25 Feb 2014 | 4803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri margarina
  • 300 g faina ( in functie de faina, mai se poate adauga, verificand consistenta aluatului)
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o jumatate borcan gem de macese
  • un pumn de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu gem de macese si nuci:

Aluatul: faina se cerne si se pune intr-un vas adanc cu sare. Se adauga margarina si bicarbonat stins cu zeama de lamaie si se framanta in uscat. Dupa ce a fost incorporata faina ( rezulta un aluat nelegat) se adauga putin cate putin apa si se framanta pana cand aceasta este incorporata bine. Aluatul rezultat se pune la odihnit cca o ora la frigider. 

Nuca se pune la prajit si se taie cu cutitul. 

Din aluat am obtinut 4 foi. Se intinde foaie cu foaie, fiecare foaie se unge cu gem de macese si se adauga nuca.  Se ruleaza si se taie in portii de masuri potrivite. Mini-rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu gem de macese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu magiun de prune