Mucenici muntenesti

de ianculubita in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 4518 vizualizari

 

Eu fiind moldoveanca,aproape ca nici nu stiam ca exista si astfel de mucenici;studiind diferite retete,am vazut ca ne trebuie o forma speciala si cum nu am,am cumparat gata facuti,ca sa vad si eu ce fel sunt;
Da doamnelor din Muntenia,sunt foarte buni!!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga cu mucenici muntenesti
  • 1l apa
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Punem pe foc un vas cu apa, zahar, putina sare si coaja de lamaie, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam mucenicii, reducem focul si-i lasam sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, semn ca au fiert, strecuram si-i punem intr-un vas, ii amestecam cu nuca macinata si scortisoara dupa care se servesc, dar nu inainte de a da o portie de pomana celor care nu mai sunt printre noi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ortansa 1

07.03.2013, 09:14

Mie imi plac cu zeama, dar sunt buni si fara zeama .

Toamna07 1

07.03.2013, 13:13

Si eu tot cu zeama Ii servesc, dar nu refuz portia asta generoasa.
Fur si lingurita!

feliciacristea46 1

07.03.2013, 16:55

cu zeama au farmec dar cei moldovenesti sunt copti , cu miere si nuca pe deasupra !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres