Muratura mixta - Csalamade

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 72431 vizualizari

 

Reteta invatata de la sasii din Cetatea Sighisoarei...Reteta mea cu numarul 100!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 4 kg gogosari
  • 2 kg ardei verzi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa alba
  • 600 g hrean
  • frunze de telina
  • marar, cimbru uscat (3-4 legaturi)
  • 250 g ardei iute
  • Saramura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura mixta - Csalamade:

Spalam legumele si le taiem (castravetii si ceapa rondele, gogosarii, ardeii si capia fasii). Pregatim saramura: fierbem apa cu toate ingredientele.  In momentul in care da in clocot, o vom turna peste toate legumele taiate si amestecate, puse intr-un vas mai mare. Lasam legumele in aceasta zeama 10-15 minute, dupa care le vom strecura si aseza in borcanele pregatite cu marar, cimbru, hrean curatat si spalat, ardei iute. Nu tasati prea tare legumele pentru a permite ulterior scurgerea lichidului printre ele. 

Daca zeama in care am tinut legumele este prea tulbure vom pregati o noua fiertura cu aceleasi ingrediente, pe care o vom turna peste legume. In final inchidem ermetic borcanele si le vom tine in cuptorul incins, dar cu focul oprit, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura mixta - Csalamade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen