Muraturile taranesti merg foarte bine cu mancarea de fasole, asa ca abia astept sa gust din ele la iarna. De data aceata am zis sa incerc si varianta cu otet. Pentru cele in saramura, gasiti reteta aici.
Gogonelele se spala.
Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.
Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul.
Conopida se spala si se rupe in buchetele.
Varza alba se taie in bucati medii.
Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.
Gogosarii se spala, la fel si frunzele de telina.
Se aseaza toate legumele in borcan, pastrand frunze de telina pentru a pune deasupra.
Zaharul, sarea, otetul si apa se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Dupa aceea, aceasta solutie se toarna fierbinte in borcan.
Puteti sa lasati borcanul sa se raceasca in patura, dar eu am mai fiert borcanul si pe baie de abur 30-40 de minute si l-am lasat sa se raceasca in apa respectiva ca sa fiu sigura ca vor rezista legumele peste iarna.