Musaca cu carne si ciuperci

de susu in Porc, 6 Iun 2011 | 47434 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de musaca, datorita supei carnea si cartofii raman fragede si nu uscate. Folosesc adesea pasta de tomate in tocatura, de exemplu carnea pentru sarmale careia ii da un gust aparte.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de porc
  • 600 gr cartofi
  • 1 castron supa de carne
  • Pasta de tomate
  • Ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou mare
  • Cimbru
  • 100 gr cascaval
  • 1 legatura de patrunjel
  • Piper
  • Sare
  • Pesmet
  • Unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne si ciuperci:

Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea si spre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de  bullion.

Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi.

Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

susu 1

13.06.2011, 12:43

Alina te asteptam cu rezultatul Vreau sa spun ca eu rar fac musaca pentru ca nu ma omor dupa preparatele cu tocatura insa aceasta a fost o minunatie, secretul este acela ca trebuie folosit lichid amestcat cu bulion ca musacaua sa se patrunda bine iar carnea si cartofii sa se cam topeasca in gura Teo si mie imi place asta, primul lucru conteaza aspectul si apoi gustul insa eu vreau sa ma cam las de calit ca nu e sanatos deloc insa gustul nu va mai fi la fel

miha_pp 1

13.06.2011, 19:32

Doamne ce bine arata !!!!!!! maine voi face si eu la copii

Bya Ralu 1

03.05.2012, 09:50

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si carne de porc