Musaca cu dovlecei

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2014 | 4919 vizualizari

 

Este atat de buna.....ca s-a dus aproape instantaneu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 4 dovlecei
  • o ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov mai mic
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit La Dorna
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • un praf de boia dulce de ardei
  • 30 ml ulei
  • o ceasca de apa.
  • 100 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte. 

Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga  ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste de sare, piper, cimbru, boia. Se amesteca bine si se pune putina apa. Se lasa la fiert cca 5-7 minute. La final se adauga pesmetele si  patrunjelul tocat marunt. 

Cand compozitia s-a racit se adauga un ou. Se amesteca. 

Dovleceii, dupa ce au stat cu sare ( pret de 7-10 min) , se pun intr-o tigaie cu cateva picaturi de ulei, foarte putin, maxim 30 secunde. Se scot pe servetele. 

Intr-un vas de yenna dreptunghiular se pune putin ulei, se pune la baza un rand de dovlecei rondele, carnea tocata si de-asupra ultimul rand de dovlecei. Din smantana, doua oua  si branza rasa  pregatim un sos pe care-l punem peste musaca. Se mai pastreaza 2-3 linguri de branza rasa si se pun de-asupra. Se pudreaza cu putin piper si se pune la cuptor pentru 30-40 minute. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dovleceii se pot pune chiar cruzi

2

optional se poate adauga chimen ( ca si condiment)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alilianaa 1

14.05.2014, 17:50

Tare buna, Ruxy..s-a dus pana la ultima bucatica.

alilianaa 1

14.05.2014, 17:50

Alina, Lavinia

alilianaa 1

14.05.2014, 17:50

Mokusca, Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]