Musaca cu pate de ficat

de Teo in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2010 | 6513 vizualizari

 

...inspirata din reteta postata de madi_marin, dar adaptata gustului meu

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g pate
  • 3 linguri smantana
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 3 graunti usturoi
  • piper, verdeata
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu pate de ficat:

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si zdrobesc. Se adauga pateul, smantana, verdeata, piperul, ouale batute si usturoiul pisat. Se unge o tava si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza jumatate din compozitie, apoi am asezat foitele de cascaval, iar la final cealalta parte din compozitie.

Se da la cuptor pentru cca 20 min. Scoatem tava si turnam deasupra laptele caldut si mai lasam tava inca 15 min la cuptor.

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga pateul, gustati-l; daca este prea sarat nu mai adaugati sare!

2

Eu am folosit cascaval feliute pentru ca asa am avut in casa, astfel incat la mijloc se vede o dunga alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti