Se marineaza carnea dupa cum urmeaza: ulei, sare, cimbru, piper, vin alb sec se lasa 15 minute la marinat minim maxim 2 ore, in functie de cat timp aveti, cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa. Dupa care luam muschiuletul si taiem longitudinal de la capul mai subtire catre cel mai gros, avand grija sa ramana putin sa nu se despice muschiul.Pe capatul subtire se monteaza o caisa si o pruna, se aseaza prosciutto/bacon, se aseaza cascavalul peste si se va rula pe rand ambele capete catre interior si se va forma un ochelar, acesta va fi prins cu doua bete de frigarui.
Dupa care punem ulei de masline si un cub de unt si tragem la tigaie la foc iute si pe toate partile muschiuletul, dupa aceasta etapa carnea nu este facuta si va trebui dat 25 de minute la cuptor, asezam un pat de legume(morcovi, telina feliat foarte subtire) si punem muschiul deasupra il dam la cuptor si punem folie de aluminiu pe el pentru a se face mai repede iar in ultimele 5 minute scoatem folia si lasam sa prinda o fata frumoasa.
Acest preparat se poate servii ca: garnitura cu piure de cartofi, o rondea de ananas si cu dressing de fructe exotice, adica se topeste 2-3 cubulete de unt cand este topit se adauga cateva stafide, o lingurita de miere,scortisoara, cateva cubulete de ananas,2 prune uscate, 2 caise, 2 curmale evident ca de scoatem samburii punem suc de la un compot de ananas si adaugam 2-3 linguri de supa de legume.
Dar si cu garnitura de telina feliata julien, bacon taiat la fel si ciuperci taiate lamele si trase in tigaie la foc iute(sotate doar in ulei fara apa) iar dressingul va fi compus din legumele care au fiert:morcov, ceapa, telina si ciuperci acestea se paseaza la blender foarte bine si adaugam un pic din supa in care au fiert legumele, acestea se pun in tigaie si mai adaugam un pic de unt lasand sa se mai reduca dressingul deoarece acesta devina un pic apos de la supa, se mai lasa cateva minute sa scada dupa care asamblam preparatul ca in imaginile alaturate.
Veti observa acelasi preparat facut de doua ori cu diferite garnituri. Unele fotografii nu sunt foarte reusite si imi cer scuze au fost facute cu telefonul mobil, dar sper sa intelegeti.
Pofta buna.