Negresa cu ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2013 | 21432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr nuci maruntite
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si nuci:

Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit.

Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul. Eu am avut ciocolata cam dulce si de aceea am pus mai putin zahar.

Adaugam peste albusuri nuca maruntita, mestecand incet, apoi punem compozitia cu ciocolata, esenta de rom, coaja rasa de portocala si lamaie si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula si omogenizam.

Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 26/30cm), turnam aluatul si coacem la 180 grade pentru 40 minute. Nu uitam nici de testul scobitorii.

Eu am lasat-o simpla fara glazura pentru ca asa a fost comanda si oricum este ea destul de ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

diaconta 1

06.11.2013, 22:31

Cam cat s-o pot taia in doua daca e nevoie

bitzy27 1

07.11.2013, 11:03

Multumesc Meri pt raspuns,dupa ce s-a racit e ok. Foarte gustoasa :*

bitzy27 1

07.11.2013, 11:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu glazura de ciocolata