Negresa insiropata - de post

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 29 Aug 2012 | 26840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina (cana de 250)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 400 gr gem (eu am pus de prune)
  • 2 linguri cacao
  • 1 ligurita rasa bicarbonat si una praf copt
  • coaja de lamaie si zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • Pentru insiropat:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 50 gr margarina(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata - de post:

- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine

- Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute

- Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim glazura-siropul fierband apa cu zaharul si cacaua si dupa ce au dat in clocot se adauga esenta si margarina amestecand pana aceasta din urma se topeste

- prajitura racita se taie patratele si se toarna siropul- glazura fierbinteuniform pentru ca acesta sa patrunda si prin taieturi si sa insiropeze bine negresa

- se presara nuca macinata sau nuca de cocos pe deasupra si se serveste peste o ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci