Omleta cu dovlecel

de Lau in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2021 | 6207 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel potrivit sau 2 mai mici
  • 5 oua (eu am folosit de rata)
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei verde
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel:

Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare.

Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min.

Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa.

Intr-un bol batem ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam ardei si ceapa, batem pana ce se omogenizeaza.

Scurgem dovleceii bine de apa si adaugam peste oua, batem pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tigaie antiaderenta incalzim bine uleiul si adaugam amestecul de oua (eu am impartit in 2)

Acoperim cu capac si lasam cca 3-5 min(verificam intr-un colt daca sa rumenit) asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam.

Punem din nou omleta in tigaie si mai lasam cca 2- 3 min acoperita cu capac.

Rasturnam pe un platou si decoram cu branza si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat